Els nens i l’escalada: Rocòdrom

Els nens van aprenent a poc a poc conforme van creixent i madurant i ells mateixos es posen a prova. És innat i necessari per poder desenvolupar-se com cal i, lògicament, cal estimular-ho. Per a això, l’escalada és un bon exercici a tenir en compte.

Els ajudarà a millorar la condició física, estimular la memòria, la concentració, equilibri i companyerisme, habilitat necessària en la vida.

El rocòdrom

Els tècnics en escalada podran ajudar als nens a donar els seus primers passos al món de l’escalada amb la major seguretat i aprenent de la forma correcta.

Ensenyaran a treballar els braços, cames, abdomen i esquena perquè tot el cos es coordini a la perfecció. Per això, és important portar roba còmoda que permeti amplis moviments.

El calçat, els peus de gat, són molt importants perquè s’ha d’adaptar morfològicament al peu i tenir una sola adherent que ens permeti escalar amb seguretat i sense ensurts.

Els components de seguretat són vitals i molt importants. Si el rocòdrom té l’altura suficient, es pot practicar amb arnés i corda per assegurar bé i practicar.

Si el nen és molt petit o pesa molt poc, també existeixen arnés integrals que eviten el volteig accidental i amb sistemes que ajuden als nens a familiaritzar-se amb els elements de seguretat i a la seva revisió abans de cada escalada.

L’escalada en rocòdrom amb nens

Un altre element en l’escalada és el magnesi i les bosses, ideal perquè les mans suades evitin relliscar-se. Podemos decantar-nos per magnesi en pols o líquid.

És important inculcar l’hàbit de posar-se casc, encara que en els rocòdroms és habitual veure gent sense ells. Sempre que es practiqui, sigui on sigui, és important posar-se el casc per també inculcar una educació en seguretat.

Rocòdrom | Everest Costa Brava

Everest Costa Brava